DVDrendelés.huMegérkeztek a legjobb alakformáló gyakorlatok az otthonodba


Czanik Balázs segítségével bomba formába lendülhetsz a nyárra Bár a bikiniszezonra még egy kicsit várni kell, de már most érdemes elkezdeni készülni rá. Czanik Balázs szerint a Capoeira Aerobik új elemeivel garantált a siker. A korábbi lendületes, dinamikus mozdulatok helyett a festői Korčula szigetén forgatott Capoeira Aerobik 6. DVD-n az alakformáló mozdulatsorok kaptak helyet, amelyekkel nem csak szépen formálódnak a leginkább problémás testrészek – has, fenék, csípő –, de egy teljes edzés alatt mintegy 800-1000 kalória égethető el.


„Ezúttal másképp közelítettük meg a gyakorlatokat, nem a szokványos Capoeira Aerobik mozdulatokat tartalmazza. Akik eddig a korábbi DVD-kre edzettek, nagyon dinamikus formát tapasztalhattak, az új anyag azonban a mai trendek alapján épült fel, és az alakformálásra helyeztük a hangsúlyt. Mindenki számára hatékony mozgásformát állítottunk össze, korra és nemre
való tekintet nélkül bárki csinálhatja. Ha valaki rendszeresen tornázik a DVD segítségével, akkor amellett, hogy égeti a zsírt és erősíti a gerinc mellett futó izmokat, kimondottan hatékonyan formálja a hasát és fenekét. Ebben – rajtam kívül – két kolléganőm, Kishonti Anita és Till Bernadett segít, akik nem csak Capoeira Aerobik edzők, hanem fitness modellek is; ők remek motivációt nyújthatnak mindenkinek” – mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója.

Az új DVD bemutatóján debütált Czanik Balázs B-Life fitness ruházatának új kollekciója, mely az aktuális trendeknek megfelelően élénk színekben, vonzó kivitelben kerülnek piacra. Mindezek mellett az idei év számos újdonságot tartalmaz: a Konyhakiállításon egy látványos főzőshow keretében mutatkozik be Czanik Balázs új receptkönyve, mely kizárólag édesburgonyával készült
recepteket tartalmaz, nem sokkal később pedig megrendezik a Miss B-Life szépségversenyt.

A nyár folyamán ismét útjára indul az Egészségfesztivál, melynek keretében az ország számos strandján ingyenes programok keretében mozoghatnak a sportolni vágyók.

Mi az a Capoeira Aerobik?
Magyarországon Czanik Balázs által kifejlesztett brazil küzdősportból, a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus. A Capoeirát eredetileg a dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni, de mivel gazdáik nem engedték, kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni, hogy leplezzék sportjukat. Tulajdonképpen ez a magyarázat arra, hogy a Capoeira Aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal. A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés aerobik órát eredményez.

A sajátos Capoeira gyakorlatokon, lépéseken kívül leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától, hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót, haránt hasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg. Akik derekukról, csípőjükről szeretnének fogyni, vagy gyönyörűen kidolgozott has-, comb- és hátizmot szeretnének, azok nem fognak csalódni. Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek. Különösen előnyös azoknak, akik gyakran panaszkodnak hátfájásuk miatt, vagy akik sok időt töltenek a számítógép előtt. A Capoeira Aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai, hogy „leveszik a terhelést a gerincről” és ezáltal nem az ízületeket terheljük. A gyakorlatok részben hasonlítanak más küzdősportból átvett elemekre, illetve ötvözik a Capoeira elemeivel. A Capoeira Aerobik alaplépése az aerobikból már jól ismert side to side nem pedig a Capoeira alaplépése a ginga: a gingát is bele lehet építeni a Capoeira Aerobik órába, sőt nagyon hatékonyan lehet kombinálni különféle elemekkel. A Capoeira Aerobik kezdő szinten nem tartalmaz bonyolult koreográfiákat, de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk és koreográfiák alakíthatók ki. Különféle eszközökkel is bővíthetjük a Capoeira Aerobik órákat: step, súlyzó, szalag stb.

 Média száma
2
Megtekintés
7197 / 86
Dátum
2018-02-24
Tartalom azonosító
10550
ED